fbpx
AirlinesNieuwsVeiligheid

Vliegveld Bali weer open: eerste KLM-vlucht op vrijdag

Het vliegveld op Bali is sinds vandaag weer geopend voor vliegverkeer van en naar het eiland, zo laat de general manager van Bali Airport (Ngurah Rai) in een mededeling weten. Wegens de veranderende windrichting en het gevaar van vulkaanas geweken is achten de autoriteiten het weer veilig om te vliegen.

KLM
KLM laat weten dat vanaf vrijdagochtend (8.50 uur lokale tijd) de eerste KLM-vlucht vanuit Denpasar naar Singapore (aankomst 11.20 uur lokale tijd) vertrekt die vervolgens doorvliegt naar Amsterdam met als aankomsttijd vrijdagavond 19.20 uur lokale tijd. De luchtvaartmaatschappij schrapte uit voorzorg vanaf afgelopen zaterdag alle vluchten naar het eiland waar de vulkaan Agung actief is. Door de grote aswolken was het niet veilig om van en naar het vliegveld te vliegen.

Reizigers
Tienduizenden reizigers zijn door de vulkaanuitbarsting gestrand op het eiland, het vliegveld heeft veldbedden neergezet voor de wachtende passagiers.

Agung
De vulkaan is nog steeds actief en president Joko Widodo heeft een perimeter van twaalf kilometer rond de vulkaan ingesteld als een ‘no-go’ gebied. Niemand mag wegens veiligheid in de buurt van de vulkaan komen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button