fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Air France presenteert Joon en onthult nieuwe routes

Air France heeft zojuist haar dochtermaatschappij Joon gepresenteerd. Deze maatschappij, die niet low-cost wordt maar wel goedkoper opereert dan het moederbedrijf, moet Air France-KLM harder laten groeien in Frankrijk.

Nieuwe routes
Eerder werd al bekend dat Joon vanaf morgen naar Berlijn, Porto, Barcelona en Lissabon zal vliegen. Vanaf 25 maart komen daar Rome, Oslo, Napels en Istanbul bij. Ook zal Joon vanaf 2018 starten met intercontinentale lijnvluchten naar Kaapstad, Teheran, Fortaleza, Malé en Caïro.

Vliegtuigen
Joon vliegt in eerste instantie met voormalige A320’s, A321’s en A340-300’s van Air France. Binnen enkele jaren komen daar nieuwe A350-900’s bij die de – niet erg efficiënte – A340’s zullen vervangen op langeafstandsverbindingen. Vandaag werd de eerste A320 officieel onthuld:

En zo ziet het interieur van de A320 eruit:

Jongeren
Qua marketing richt Joon zich specifiek op jongeren. Dat verklaart ook de opmerkelijke uniformen van de crewleden. Zij zien er niet uit als traditionele stewards en stewardessen, maar als hipsters in een koffietentje:

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button