fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Norwegian investeert miljarden in Zuid-Amerikaanse hub

Norwegian heeft grote plannen voor haar Zuid-Amerikaanse netwerk, dat zal opereren onder de naam Norwegian Air Argentina. Dit zei operationeel directeur Ole Christian Melhus, meldt Bloomberg.

Netwerk
Vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires moet binnen tien jaar een netwerk worden uitgebouwd, met directe vluchten naar onder andere New York, Los Angeles en Istanbul. In totaal omvat het programma een uitbreiding van 4,3 miljard dollar (3,6 miljard euro) op het Zuid-Amerikaanse continent.

2018
Ook budgetvluchten naar Dallas, Honolulu en Johannesburg staan voor de komende jaren op het programma. Eind 2018 moeten de eerste vluchten naar Noord-Amerika plaatsvinden. In eerste instantie bestaat het netwerk uit binnenlandse vluchten en routes naar andere landen in Zuid-Amerika.

Toestemming
De Argentijnse dochter van Norwegian is begin dit jaar opgericht, om daar voet aan de grond te krijgen en in de loop van de tijd aandeel in de markt te winnen van onder meer Aerolineas Argentinas. Vorige maand kreeg de prijsvechter van de autoriteiten toestemming voor 153 van de 156 aangevraagde routes. De eerste vlucht van de budgetmaatschappij staat gepland voor 14 februari, met bestemming Londen.

Nieuwe vliegtuigen
Om de toekomstplannen te verwezenlijken zijn volgens Melhus de komende jaren tussen de 50 en 70 vliegtuigen en circa 3.200 werknemers nodig. De long-haul vloot zal bestaan uit Boeing 787 Dreamliners en Airbus A321neoā€™s. Voor de korte afstanden komen er 737-800’s en 737 MAX’s.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button