fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Eigenaar A380’s mikt op VS als nieuwe markt

De eerste A380 voor de tweedehands markt is beschikbaar. Eigenaar en leasefirma Dr. Peters krijgt de komende tijd vier toestellen terug en verwacht ze snel weer te leasen aan geïnteresseerde maatschappijen. De Verenigde Staten is een interessante markt voor de tweedehands toestellen, stelt ceo Christian Mailly.

Mailly doet zijn uitspraken in een interview met de Zwitserse website AeroTelegraph. “We zien kansen in de VS. Er zijn gesprekken, die zijn vrij positief”, stelt hij.

Tweedehands
Dr. Peters kreeg half november de eerste A380 terug van Singapore Airlines. Dat toestel is tien jaar oud en kan nog een aantal jaren vliegen. Singapore Airlines levert de komende jaren vier gebruikte A380’s in.

HiFly
De Portugese chartermaatschappij HiFly is met Mailly in gesprek over de lease van één of meerdere A380’s. Ondanks berichten dat de deal al rond zou zijn, wordt er met meer maatschappijen gesproken. “We kijken naar de beste oplossing voor onze investeerders. We praten met meer mogelijke partners”, stelt Mailly.

Verenigde Staten
Een andere optie voor de A380 is de Verenigde Staten. Amerikaanse maatschappijen maken nog geen gebruik van de superjumbo. Volgens Mailly is de Amerikaanse markt een interessante optie. Namen van geïnteresseerde maatschappijen noemt hij niet.

Azië
Mailly ziet Azië als het ideale continent voor de A380. “Azië is voorbestemd voor de A380. Vliegtuigen met grote capaciteit worden daar al ingezet op kortere routes”, stelt hij. Van de tien maatschappijen die met de A380 vliegen, bevinden zich er vier in Azië. Korean Airlines en China Southern Airlines, Singapore Airlines en Malaysia Airlines hebben gezamenlijk 37 toestellen.

Goedkoper
Hoewel Airbus nu een zuinigere variant van de A380 verkoopt, denkt Mailly dat de vier toestellen van Singapore wel gewild zijn. “De prijzen die wij bieden zijn veel aantrekkelijker. Tegelijkertijd zijn er weinig nadelen ten opzichte van een nieuw toestel”, aldus de ceo.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button