AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Air France dochter Joon voert eerste vlucht uit

Joon heeft de eerste passagiers vervoerd. De maatschappij van Air France-KLM voerde vanochtend de eerste vlucht uit van Parijs naar Barcelona. Joon moet voor Air France-KLM de positie in Frankrijk gaan verbeteren.

Het eerste toestel vertrok vanochtend rond 10.00 uur uit Parijs en arriveerde 1,5 uur later in Barcelona. In de A320 is plaats voor 168 passagiers. Na een korte stop vertrok het toestel om 12.20 uur weer vanuit Barcelona. Vandaag staan ook nog vluchten naar Lissabon en Berlijn op het programma.

Goedkoper
De maatschappij wordt geen low-cost carrier, maar moet wel goedkoper gaan opereren dan Air France. De maatschappij begint met korte vluchten met een hoge frequentie. Zo wordt er 51 keer per week naar Berlijn gevlogen, landt er wekelijks 37 keer een toestel in Barcelona en wordt Lissabon 28 keer per week aangedaan. Porto steekt daar schril bij af, met slechts drie vluchten per week.

Bestemmingen
In het zomerseizoen van 2018 worden Rome, Oslo, Napels en Istanbul aan de routekaart toegevoegd. In 2018 moet ook de eerste intercontinentale lijnvlucht plaatsvinden. De bestemmingen buiten Europa zijn Kaapstad, Teheran, Fortaleza, Malé en Caïro.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button