AirlinesIndustrieOverig nieuws

DHL neemt eerste omgebouwde A330-300 in gebruik

Pakjesvervoerder DHL Express neemt als eerste maatschappij een omgebouwde vrachtversie van de A330-300 in gebruik. Het toestel deed eerder dienst als passagiersvliegtuig en is omgebouwd in Duitsland.

DHL vliegt op dit moment met Boeing 757’s, 767’s en Airbus A300’s en A330’s. Het omgebouwde vliegtuig wordt vooral ingezet in Azië. “Het brengt extra capaciteit en meer efficiency in een groeiende markt”, stelt Geoff Kehr, senior vice president Global Air Fleet Management.

Ombouw
De omgebouwde Airbus vloog eerder bij Thai Airways werd in overgenomen door DHL. Tussen september en december werd het toestel uit 1998 omgebouwd bij Elbe Flugzeugwerke in Dresden. “Ik wil DHL bedanken voor hun vertrouwen. We zijn trots dat we het toestel op tijd hebben kunnen leveren”, aldus Andreas Sperl, ceo van Elbe Flugzeugwerke.

62 ton
Aan boord van het toestel is ruimte voor 62 ton vracht. De A330 heeft een maximaal vliegbereik van 6759 kilometer.

Acht toestellen
DHL heeft bij Airbus orders voor acht omgebouwde A330-300’s. Daarnaast heeft de vervoerder ook nog tien opties om A330’s om te laten bouwen. Uit gegevens van Planespotters.net blijkt dat twee van de zeven toestellen die nog omgebouwd moeten worden, al bekend zijn. Het gaat om een A330 van Thai Airways uit 2000 en een A330 van HiFly uit 1996

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/