AirlinesIndustrieOverig nieuws

DHL neemt eerste omgebouwde A330-300 in gebruik

Pakjesvervoerder DHL Express neemt als eerste maatschappij een omgebouwde vrachtversie van de A330-300 in gebruik. Het toestel deed eerder dienst als passagiersvliegtuig en is omgebouwd in Duitsland.

DHL vliegt op dit moment met Boeing 757’s, 767’s en Airbus A300’s en A330’s. Het omgebouwde vliegtuig wordt vooral ingezet in Azië. “Het brengt extra capaciteit en meer efficiency in een groeiende markt”, stelt Geoff Kehr, senior vice president Global Air Fleet Management.

Ombouw
De omgebouwde Airbus vloog eerder bij Thai Airways werd in overgenomen door DHL. Tussen september en december werd het toestel uit 1998 omgebouwd bij Elbe Flugzeugwerke in Dresden. “Ik wil DHL bedanken voor hun vertrouwen. We zijn trots dat we het toestel op tijd hebben kunnen leveren”, aldus Andreas Sperl, ceo van Elbe Flugzeugwerke.

62 ton
Aan boord van het toestel is ruimte voor 62 ton vracht. De A330 heeft een maximaal vliegbereik van 6759 kilometer.

Acht toestellen
DHL heeft bij Airbus orders voor acht omgebouwde A330-300’s. Daarnaast heeft de vervoerder ook nog tien opties om A330’s om te laten bouwen. Uit gegevens van Planespotters.net blijkt dat twee van de zeven toestellen die nog omgebouwd moeten worden, al bekend zijn. Het gaat om een A330 van Thai Airways uit 2000 en een A330 van HiFly uit 1996

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button