fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVeiligheid

Europa verbant Venezolaanse maatschappij uit luchtruim

De Europese Commissie heeft Avior Airlines uit Venezuela de toegang tot het Europese luchtruim ontzegd. De maatschappij voldoet niet aan de veiligheidseisen en is daarom op de Europese zwarte lijst gezet. Twee andere maatschappijen zijn van de lijst gehaald.

Veiligheid
Op de ‘EU Air Safety List’ staan luchtvaartmaatschappijen van buiten de Europese Unie die niet naar Europese bestemmingen mogen vliegen of dit alleen mogen doen met een bepaald type vliegtuig. De Europese Commissie plaatst maatschappijen op de lijst als ze zich niet houden aan veiligheidsvoorschriften. Iedere zes maanden wordt de lijst opnieuw bekeken en geactualiseerd.

Avior Airlines
Op de nieuwste lijst is Avior Airlnes toegevoegd. De maatschappij heeft onvoldoende aandacht voor ‘safety deficiencies’, beschrijft de EU. De tekortkomingen kwamen aan het licht toen veiligheidsorganisatie EASA een audit uitvoerde. Avior voert vluchten uit in Venezuela en een aantal buurlanden. De maatschappij heeft alleen narrowbody’s.

Goed gedrag
Bij goed gedrag kunnen maatschappijen van de lijst gehaald worden. Voor de OekraĆÆense carrier Urga en Mustique Airways van de eilandengroep St. Vincent en de Grenadines was er goed nieuws vanuit Brussel.

172 airlines
Op de lijst staan nu nog 172 airlines uit zestien landen. In veel gevallen mogen alle airlines uit een specifiek land het Europese luchtruim niet in, omdat de luchtvaartveiligheid in het land te wensen overlaat. Dit geldt onder andere voor Congo, Eritrea, Kyrgiziƫ en Libiƫ.

Type toestel
Zes maatschappijen mogen alleen met bepaalde type toestellen naar Europa. Dit geldt voor Iran Air, TAAG Angola Airlines, Air Service Comoros, Air Koryo en twee maatschappijen uit Gabon. De maatschappijen hebben toestellen in de vloot die volgens EASA niet meer veilig genoeg zijn.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button