IncidentenOverig nieuws

Incident ATR 72 veroorzaakt door stoel gezagvoerder

Onderzoekers van het incident met de ATR 72, afgelopen zondag, hebben geconstateerd dat de stoel van de gezagvoerder naar achter gleed tijdens de take-off. De stoel wat niet juist vergrendeld blijkt uit een voorlopig onderzoek.

Verschoven
De Ghanese luchtvaartautoriteit beschrijft dat de stoel “plotseling abrupt achteruitschoof, en vervolgens naar links schoof.” Die resultaten zijn onderschreven door de Franse autoriteit BEA.

Stuur
De gezagvoerder probeerde het toestel tijdens het opstijgen met het neuswielstuur in de goede richting over de baan te sturen. Door het verschuiven van de stoel, duwde de piloot de linker pedaal in, waardoor het vliegtuig in het gras terechtkwam.

Het toestel was een paar dagen eerder afgeleverd aan de nieuwe eigenaar Starbow Airlines.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close