fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Lufthansa mogelijk te groot na overname NIKI’

De geplande overname van NIKI door Lufthansa is nog lang niet zeker. De nationale maatschappij van Duitsland zou de vakantievlieger uit Oostenrijk overnemen, als erfenis uit het faillissement van airberlin. De Europese Commissie steekt er voorlopig een stokje voor, uit angst dat Lufthansa te groot wordt, schrijft de Duitse krant Der Spiegel.

De EC wilde niet op de zaken vooruitlopen door commentaar te geven. Op 7 december staat de deadline voor het komen tot een besluit.

Oneerlijk
De Commissie zal eerst beoordelen of er geen sprake is van oneerlijke concurrentie bij de overname. “Alles wijst erop dat de Europese Commissie een NIKI-deal blokkeert”, aldus een bron tegen de Börsen-Zeitung. Bij het uitblijven van instemming is NIKI waarschijnlijk genoodzaakt de activiteiten definitief te staken. Circa 1000 banen zouden verloren gaan, evenals vele slots. NIKI vliegt met 21 toestellen.

Overnames
Na het faillissement van concurrent airberlin nam Lufthansa een groot deel van de vluchten over. De maatschappij kocht 81 vliegtuigen en nam 3000 werknemers in dienst. Daar zou voormalig airberlin-dochter NIKI samen met regiocarrier LG Walter bij komen. NIKI wordt volgens de plannen ondergebracht bij Eurowings. Lufthansa biedt 210 miljoen euro op NIKI en LGW.

Lufthansa zorgt er momenteel voor dat NIKI met een financiële bijdrage draaiende blijft, in de hoop de airline binnenkort over te nemen.

Niki Lauda
Oprichter en F1-coureur Niki Lauda hoopt de maatschappij terug te krijgen, als er geen akkoord komt. Lauda zal samen met reisorganisatie Thomas Cook op de maatschappij bieden, zei hij in Duitse media.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button