fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

‘Lufthansa wil slots opgeven voor overname airberlin’

De Lufthansa Group is bereid om een aantal slotparen op te geven als de maatschappij daardoor een groot deel van airberlin kan overnemen. Dit meldt persbureau Reuters.

De Europese Commissie heeft bezwaren tegen de overname van airberlin omdat Lufthansa te groot wordt, meldde de Duitse krant Der Spiegel gisteren. Lufthansa betaalde eerder 210 miljoen euro om low-cost carriers NIKI en LG Walter over te nemen. Beide maatschappijen waren eigendom van airberlin. De Europese Commissie moest die deal nog wel goedkeuren.

Concurrentie
Het grootste bezwaar van Brussel is dat Lufthansa een te groot deel van de Duitse markt in handen krijgt. Airberlin was lange tijd één van de weinige concurrenten van Lufthansa. In Oostenrijk was er concurrentie van NIKI, maar die maatschappij wordt ook Lufthansa’s eigendom in de plannen.

Slots
Als concessie is de Duitse flagcarrier bereid om landingsrechten van NIKI en LG Walter op te geven, melden bronnen aan Reuters. Hierdoor krijgen andere maatschappijen de kans om de concurrentie met Lufthansa aan te gaan.

Besluit
De Europese Commissie neemt waarschijnlijk op 7 december een besluit over de overname. Als het nodig is, kan deze datum nog verschoven worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button