AirlinesInflightNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Malaysia neemt eerste A350 met first class in gebruik

Malaysia Airlines heeft de eerste Airbus A350-900 met een first class in gebruik genomen. De Maleisische maatschappij is de eerste carrier die de toestellen met een first class uitvoert.

De overdracht van het toestel vond donderdag plaats in Toulouse. Vrijdagmiddag (lokale tijd) landde het vliegtuig in Kuala Lumpur. “Met zijn technologische verbeteringen is de A350-900 een belangrijke mijlpaal voor ons, dit helpt om onze concurrentiepositie te versterken op long-haul vluchten”, aldus Malaysia-ceo Izham Ismail.

First class
Malasyiais de eerste maatschappij die de A350 met een first class inricht. In de first class is ruimte voor vier passagiers. Zij krijgen ruime stoelen waarbij scheidingswanden kunnen worden opgetrokken. Ook is er veel opbergruimte rond de stoel te vinden. De passagiers hebben voor het inflight entertainment onder andere een scherm van 24 inch tot hun beschikking.

Drie klassen
In totaal gaan er 286 reizigers in de nieuwste Airbus. Naast de vier plaatsen in de first class, zijn er 25 stoelen in de business class en 247 in de economy class. De stoelen in de business class kunnen platgelegd worden tot een volledig bed. Achter in de economy class en achter in de business class zijn twee speciale gebedsruimtes ingericht.

Londen
Malaysia heeft zes A350’s besteld en zet de toestellen voorlopig in op routes in Azië. In het eerste kwartaal van 2018 worden de vliegtuigen ingezet op de belangrijke route naar Londen Heathrow. De A380’s die daar nu vliegen, worden vervangen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close