NieuwsOpmerkelijk

Ophef reparatie met “plakband” easyJet-toestel Schiphol

Een filmpje vanuit een easyJet-toestel dinsdagavond kort voor vertrek vanaf Schiphol heeft in Groot-Brittannië voor ophef gezorgd. Een passagier filmde dat een monteur van de maatschappij een reparatie uitvoert met een soort tape.Geschrokken
In Britse kranten is veel aandacht geweest voor het filmpje. Passagiers keken geschrokken naar buiten, nadat de gezagvoerder had aangegeven dat men pas later kon vertrekken vanwege een “snelle reparatie”. Twee jaar geleden leidde een vergelijkbaar filmpje, ook van een easyJet-toestel, voor vergelijkbare reacties.

Speedtape
Eén van de passagiers zei op Twitter dat de tape tijdens de vlucht gedeeltelijk losliet. Onduidelijk is of dat ook echt zo is. Volgens easyJet was de veiligheid niet in het geding. Een woordvoerder zegt desgevraagd tegen Up dat easyJet sporadisch deze high speed metallic tape gebruikt. “Het is altijd in overeenstemming met goedgekeurde vliegtuig manuals en reparatieprocessen. Op geen enkele wijze brengt het de vliegveiligheid in gevaar”, aldus de woordvoerder.

Erosie
De tape die werd gebruikt is speciaal ontwikkeld voor de luchtvaart, om niet-kritische delen tijdelijk af te sluiten. Door de zogenaamde speedtape kan een definitieve reparatie worden uitgesteld, waardoor een vlucht een stuk minder vertraging oploopt. De tape wordt gebruikt als de buitenste laag van de verf niet meer in optimale staat is om zo erosie te voorkomen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.