fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Baliemedewerkers Schiphol onderbreken werk

Baliemedewerkers van afhandelbedrijf Swissport houden zondag 3 december om 11 uur een eerste, korte werkonderbreking. Dat schrijft FNV Luchtvaart in een persbericht.

Rijen
“Ondanks de eerdere stiptheidsacties van de Swissport-medewerkers, neemt Swissport nog steeds geen concrete maatregelen om de werkdruk te verlichten”, aldus de FNV. De vakbond verwacht niet dat reizigers hierdoor een vlucht zullen missen, maar het risico neemt wel toe. “Vandaag kunnen er weer langere rijen bij het inchecken ontstaan. En ook het laden en lossen van koffers kan langer gaan duren.”

Cijfers
De medewerkers van Swissport stellen dat het bedrijf alleen maar draait om de cijfers: het moet steeds goedkoper en dat gaat volgens hen ten koste van de kwaliteit. “Onze leden geven aan dat ze ook de afgelopen maanden weer afscheid hebben moeten nemen van ervaren collega’s omdat zij geen contractverlenging kregen. Bovendien worden de medewerkers al jarenlang niet financieel beloond voor al het werk dat zij verzetten”, aldus Egon Groen, bestuurder bij FNV Luchtvaart.

Actie
Sinds woensdag 22 november voeren de werknemers actie omdat Swissport niet is ingegaan op het ultimatum van de vakbond. De Swissport-medewerkers werken bij de incheckbalies, de gates, in de bagagekelder, in de lounges en op het platform. Zij zorgen voor de dienstverlening aan passagiers van onder andere TUI, Corendon, SAS, Egypt Air, Qatar, Garuda, Singapore Airlines en sinds kort ook Turkish Airlines.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button