fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Kabinet wil geen verplaatsing van Schiphol

Het nieuwe kabinet is net als zijn voorgangers niet geïnteresseerd in een verplaatsing van Schiphol naar de Noordzee. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer.

Nu Schiphol aan het maximale aantal vliegbewegingen komt, wordt er weer geopperd om een nieuwe luchthaven te bouwen op een kunstmatig eiland in de zee. Zo kan de luchtvaart groeien zonder dat omwonenden daar last van hebben.

Niet realistisch
Van Nieuwenhuizen vindt zo’n verhuizing niet realistisch: “De onderzoeken wijzen uit dat sprake is van een onbalans tussen de omvang van de benodigde investeringen en de omvang van de verwachte baten van een luchthaven in zee.”

Nadelen
Als nadelen noemt de minister de kosten van “tientallen miljarden euro’s” en de risico’s voor de vliegveiligheid. Ook zouden door de noodzaak van een “robuuste landzijdige ontsluiting” grote aanpassingen aan de infrastructuur nodig zijn.

Nijhuis
Schiphol-topman Jos Nijhuis denkt er hetzelfde over als Van Nieuwenhuizen. Volgens hem zou een verplaatsing van Schiphol alleen gunstig zijn voor bouwbedrijven, en daarom ziet hij meer in de ontwikkeling van Lelystad Airport.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button