fbpx
AirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM zoekt piloten voor Boeing 747, 777 en Airbus A330

KLM heeft vandaag een vacature geplaatst voor de functie van tweede officier op de Boeing 747, 777 en Airbus A330. De maatschappij biedt een salaris van 2400 tot 5500 euro per maand en solliciteren kan tot 18 december.

Eisen
Wie als tweede officier bij KLM wil werken, moet wel aan enkele eisen voldoen:

– een lengte tussen de 1,575 en 2,03 meter
– minimaal een havo-diploma met in het pakket Engels, wiskunde en natuurkunde
– in bezit van een EU-paspoort
– goede kennis van de Nederlandse taal
– 40 uur per week willen werken
– getraind in UPRT (Upset Prevention & Recovery Training)
– beschikking over de volgende brevetten/certificaten: Class I medical, (Frozen) ATPL, LPE6,
Geldige Type Rating van een Multi-Pilot Aircraft (jet), Radiotelefoniebevoegdheid (RT) en Afgeronde Multi Crew Course.

Daarnaast moeten sollicitanten aan één van de volgende vliegopleidingen afgestudeerd zijn: KLS, NLS, CAE (Oxford), EPST, Martinair Flight Academy óf in het bezit van een Groot Militair Brevet van de Koninklijke luchtmacht / marine. Ook is minimaal 500 uur ervaring op een heavy twin fixed wing (5.700 kg of meer) vereist, waarvan 150 uur is gevlogen in de commerciële luchtvaart in de 12 maanden voorafgaand aan de sollicitatie.

KLM zegt er zelf het volgende over: “Als vlieger bij KLM ben je verantwoordelijk voor het veilig en efficiënt uitvoeren van onze dienstregeling. We zoeken niet zomaar vliegers, we zoeken collega’s die het beste uit zichzelf willen halen en zichzelf iedere dag willen verbeteren. Je bent een professional en houdt je vakgebied goed bij. Samen met de volledige crew zet jij je ervoor in om de klant een ervaring te geven die hem bijblijft.”

Tekort
In de afgelopen jaren nam KLM alleen piloten aan van de KLM Flight Academy, maar doordat de luchtvaart hard groeit is er niet genoeg instroom meer. Daarom werft de maatschappij nu vliegers in de vrije markt, zo legde KLM onlangs uit aan Up in the Sky.

Solliciteren
Solliciteren kan via deze link.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button