NieuwsProfessionalVliegvelden

Single runway vliegveld behaalt record aantal vluchten

Mumbai airport heeft vrijdag een wereldrecord in handen: het meest aantal vliegbewegingen voor een vliegveld met één baan. Dat meldt de Times of India. In een periode van 24 uur werden 969 bewegingen afgehandeld. Daarmee is het eind nog niet in zicht.

Record
Technisch gezien heeft Mumbai twee banen, omdat ze elkaar kruisen is er altijd maar één in gebruik. Dagelijks werkt Mumbai rond de 900 vluchten af. Doordat de charter- en privévluchten toenemen werd vrijdag het record behaald. Deze vluchten zijn verboden tijdens de ochtend- en avondpieken. De drukte wordt zo meer over de dag verspreid. De baan is goed voor 46 bewegingen per uur. Op vrijdag waren er echter twee uren waarin 50 vluchten vertrokken of aankwamen op de baan.

Doorgroeien
Er is niet zomaar land beschikbaar om een parallele baan neer te leggen, het vliegveld zal het op de korte en middellange termijn met de ene baan moeten doen. Toch wordt verdere groei verwacht. “We hopen de 1.000 vluchten-grens binnenkort de doorbreken”, zegt een official tegen de Times of India. In 2016 verwerkte het vliegveld 45 miljoen passagiers. De groei is onstuimig. In 2006 waren er nog 450 bewegingen per 24 uur. In tien jaar is dat aantal dus ruim verdubbeld. Nummer twee in de lijst is Gatwick, dat overigens een piekcapaciteit heeft van 55 vluchten per uur.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close