AirlinesFrequente reizigerOverig nieuws

Air Arabia vliegt naar eerste bestemming in Eritrea

De low-cost luchtvaartmaatschappij Air Arabia vliegt vanaf 10 december dit jaar voor het eerst naar een bestemming in Eritrea, zo meldt de airline. Asmara, de hoofdstad van het Afrikaanse land wordt één keer per week bediend.

Vlucht
De wekelijkse vlucht vertrekt op zondag vanaf 22:00 lokale tijd vanuit Sharjah International Airport. Sharjah is een van de zeven emiraten waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaat. Het toestel vertrekt om 22:00 uur lokale tijd en landt op Asmara International Airport om 01:00 ‘s nachts lokale tijd. De terugvlucht vertrekt om 01:40 uur lokale tijd en landt om 06:20 lokale tijd in Sharjah.

Bilateraal
Topman van Air Arabia, Adel Al Ali, ziet Eritrea als een toekomstige belangrijke bestemming: “Eritrea is op weg om een belangrijke markt voor de Verenigde Arabische Emiraten te worden. Met het lanceren van deze route willen we de handel en de bilaterale relaties tussen de twee landen stimuleren en onze aanwezigheid op het Afrikaanse continent vergroten”.

Asmara
Asmara is de hoofdstad van Eritrea en met 579.000 inwoners tevens de grootste stad van het land. De stad, die op 2400 meter hoogte ligt, staat bekend om de levendige tradities, Art Deco gebouwen en een groot aanbod aan cafés en restaurants die de lokale gerechten en dranken van het land aanbieden. Met de nieuwe route van Air Arabia komt het aantal routes van de airline op 133 te staan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button