fbpx
InnovatieLiefhebberNieuws

Japan Airlines en Boom werken aan supersonisch vliegtuig

Luchtvaartmaatschappij Japan Airlines en Boom Supersonic werken samen aan een supersonisch vliegtuig dat met mach 2.2 passagiers kan vervoeren, zo meldt de airline. Japan Airlines investeert 10 miljoen dollar (8,4 miljoen euro) in het project.

Twintig
Japan Airlines wil met de investering Boom Supersonic niet alleen financieel ondersteunen maar ook via het delen van kennis en ervaring als luchtvaartmaatschappij in het ontwikkelen van het nieuwe toestel. Japan Airlines heeft ook een optie genomen om 20 van de Boom-vliegtuigen te kopen in een pre-order overeenkomst.

Boom
Het toestel dat Boom Supersonic aan het ontwikkelen is zou halverwege 2020 in dienst moeten treden. Het vliegtuig kan met een snelheid van mach 2.2, oftewel 754,6 meter per seconde, een maximale afstand van 8334 kilometer afleggen. Er kunnen 45 tot 55 passagiers plaatsnemen, het toestel heeft enkel business class.

Trots
Yoshiharu Ueki, president van Japan Airlines, zegt over de samenwerking: “we zijn erg trots dat we samenwerken met Boom in de ontwikkeling van de commerciële luchtvaart industrie. Met deze samenwerking hopen we een bijdrage te leveren aan de toekomst van het supersonisch reizen, met de bedoeling meer tijd te geven aan onze gewaardeerde passagiers”.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button