fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Nieuwe pier en terminal Schiphol stap dichterbij

De toegangswegen voor de nieuwe terminal op Schiphol worden aangelegd door BAM Infra. Dit bedrijf heeft de aanbesteding gewonnen. Voordat de wegen worden aangelegd moeten een hoop kabels verplaats worden. Volgende maand start BAM met de werkzaamheden.

in juli 2019 moet het terrein gereed zijn voor de start van de bouw van de nieuwe terminal.

Weg
De nieuwe voorrijweg is een verlengde van de Ceintuurbaan-Zuid en sluit aan op de voorrijweg die voor vertrek 1, 2 en 3 van de huidige terminal loopt. In totaal gaat het om het verleggen van 200 verschillende kabels en het aanleggen van 40 kilometer nieuwe leidingen en 80 kilometer nieuwe kabels. Het wordt het grootste verleggingsproject van kabels en leidingen ooit op Schiphol. De kabels zijn onder meer data- en stroomkabels en de leidingen zijn onder meer voor gas, water en riolering.

Cruciaal
Bernardo Gogna, directeur van het Capital Programme zegt: “Deze werkzaamheden zijn cruciaal voor het gebied aan airside. De kabels en leidingen die BAM gaat verleggen, zijn allemaal van groot belang voor de huidige operatie op Schiphol, zoals bijvoorbeeld gas, water, licht en riolering. Aangezien er 365 dagen per jaar gevlogen wordt, moet alles continu blijven werken.”

Bouw
Royal Schiphol Group bracht alle bouwprojecten in het kader van de nieuwe pier en terminal onder in een organisatie genaamd het Capital Programme. Het programma kan de verschillende omvangrijke en complexe projecten op elkaar afstemmen en aansturen. Dit is noodzakelijk, omdat tijdens de bouw en verbouwing de luchthavenoperatie gewoon doorgaat. Tegelijkertijd vereist de uitbreiding specifieke kennis en ervaring. In het Capital Programme bundelt Schiphol deze expertise.

©Schiphol

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button