AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

Nordica vanuit Groningen naar München en Zaventem

Tijdens een persconferentie op Groningen Airport Eelde kwam het nieuws naar buiten dat luchtvaartmaatschappij Nordica vanaf 26 maart dagelijks naar München en Brussels Airport vliegt.Nordica
De luchtvaartmaatschappij uit Estland, Nordica, vliegt al vanaf Groningen twee keer per dag naar Kopenhagen. Om de nieuwe vluchten naar München en Brussel uit te voeren stationeert de maatschappij een Bombardier CRJ700 met 70 zitplaatsen in Eelde. In samenwerking met LOT Polish Airlines worden deze vluchten uitgevoerd. Met de nieuwe verbindingen is het mogelijk om vanuit Groningen naar meer dan 100 bestemmingen te vliegen.

Vluchten
Vanuit Groningen Airport Eelde vertrekt dagelijks om 10:00 uur de vlucht naar München waar het toestel om 11:20 uur landt. De vluchten naar Zaventem vertrekken iedere dag om 15:30 uur en daar landt het vliegtuig om 16:15 uur. Naar Kopenhagen wordt er van maandag tot en met vrijdag om 06:30 uur en 18:25 uur gevlogen en landt het toestel om respectievelijk 07:35 uur en 19:30 uur. Op zaterdag vertrekt de vlucht om 13:45 uur en op zondag om 18:25 uur.

Star
Met de nieuwe vlucht van Groningen naar München kan er vanaf de Duitse luchthaven met luchtvaartmaatschappijen die bij Star Alliance aangesloten zijn, zoals Lufthansa, Brussels Airlines en Scandinavian Airlines, makkelijk worden doorgevlogen naar allerlei bestemmingen in Europa. Voor de verbindingen naar intercontinentale bestemmingen zijn de nieuwe vluchten een verbetering. Op München is de overstaptijd naar een vlucht naar New York 55 minuten en vanaf Brussel naar Doha 105 minuten.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.