fbpx
AirlinesFoto-artikelLiefhebberNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Boeing 737 MAX 8 van LOT landt op Schiphol

Vandaag om 9:09 uur landde de eerste Boeing 737 MAX 8 op Schiphol. Het toestel is van LOT Polish Airlines, het is voorlopig een eenmalig bezoek van het vliegtuig op de Amsterdamse luchthaven.

Vlucht
De Boeing 737 MAX 8 met vluchtnummer LOT265 van de Poolse luchtvaartmaatschappij kwam vanuit Warschau naar Amsterdam. Het toestel dat om 9:40 uur zou landen arriveerde ruim op tijd op Schiphol. Up in the Sky was aanwezig bij de landing en maakte foto’s van deze primeur.

 

MAX
Het toestel kan een maximum van 200 passagiers vervoeren (dan de Boeing 737 MAX 8-200 genoemd), in een normale configuratie van twee klassen (business en economy) kunnen er 162 tot 178 reizigers mee. De maximale afstand dat het vliegtuig kan afleggen is 6510 kilometer. Het toestel heeft een lengte 39,52 meter en een vleugelspanwijdte van 35,9 meter. De LEAP-1B motoren van CFM International drijven de Boeing 737 MAX 8 aan.

 

Bestelling
Op zaterdag 2 december maakte Air Lease Corporation bekend dat het eerste toestel aan de Poolse vliegmaatschappij geleverd was. LOT heeft in totaal zes Boeing MAX 8 toestellen besteld bij het Amerikaanse Air Lease Corporation uit Los Angeles.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button