fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuws

Delta Air Lines en Westjet vormen joint venture

Het Amerikaanse Delta Air Lines en het Canadese Westjet gaan in de toekomst een joint venture vormen, zo meldt Delta.

Grensoverschrijdend
De al bestaande samenwerking tussen de twee maatschappijen wordt verder uitgediept en zal tot een grensoverschrijdende joint venture leiden. Met deze samenwerking wordt de keuze voor vluchten tussen Canada en de Verenigde Staten groter.

Punten
De joint venture moet op verschillende punten een verbetering worden van het huidige aanbod van vluchten tussen de buurlanden. Zo worden er nieuwe directe verbindingen naar nieuwe bestemmingen gevormd, wordt de codeshare uitgebreid en worden de vluchtschema’s beter op elkaar aangepast.

Samenwerken
Topman bij Delta, Steve Sear zegt over de samenwerking: “we kijken er naar uit om de ervaring van Delta toe te passen in het bouwen van een succesvolle joint venture in dit belangrijke segment van grensoverschrijdende reizen, het tweede grootste internationale segment van de Amerikaanse reisbewegingen.

Ed Sims, topman bij Westjet zegt: “dit is een belangrijke stap in de missie van Westjet om een globale luchtvaartmaatschappij te worden. We zijn zeer enthousiast om met de grootste Amerikaanse vlieger deze samenwerking aan te gaan”.

Westjet
Westjet is de tweede grootse luchtvaartmaatschappij van Canada en vliegt in samenwerking met twintig partners naar 175 bestemmingen in twintig landen. De airline heeft een bestelling geplaatst voor tien Boeing 787-9 Dreamliners, waarvan de eerste in januari 2019 geleverd zal worden.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button