AirlinesLiefhebberNieuws

EasyJet toont op Schiphol nieuwe Airbus A320neo

Easyjet toont op Schiphol een van de nieuwe Airbus A320neo’s die de maatschappij besteld heeft bij de Franse vliegtuigbouwer, zo meldt de airline.A320neo
Sinds juni 2017 heeft de maatschappij de A320neo aan de vloot toegevoegd en vliegt al regelmatig van en naar de Amsterdamse luchthaven. Het toestel bespaart 15 procent in brandstofverbruik en heeft een verminderde geluidsuitstoot van 50 procent bij het opstijgen en landen.

Uitstoot
Het gebruik van de A320neo past in het doel van easyJet om de uitstoot van CO2 per passagierskilometer terug te dringen. Nu is de uitstoot van CO2 78,62 gram ten opzichte van 79,98 gram vorig jaar. Sinds 2000 heeft de maatschappij de CO2-uistoot met 32 procent verminderd. De huidige emissiedoelstelling is een vermindering van nog eens tien procent voor 2022. Dat zou een verbetering zijn van 38 procent ten opzichte van het jaar 2000. EasyJet heeft een vloot van 279 toestellen.

Blij
William Vet, easyJet’s country manager voor Nederland zegt over het toestel: “We zijn verheugd om vandaag officieel onze nieuwe Airbus A320neo in Amsterdam te presenteren. Als de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Schiphol zetten we ons in voor duurzame groei op de luchthaven. Wij zijn van mening dat er binnen de huidige limiet nog steeds ruimte is om de efficiëntie te verhogen, bijvoorbeeld door een hogere bezettingsgraad te stimuleren en door het gebruik van moderne en efficiënte vliegtuigen zoals de Airbus A320neo, wat ook de impact op de omgeving vermindert”

Zomer
Over de plannen voor komende zomer zegt William Vet: “de volgende zomer introduceert easyJet ook de A321neo met 235 stoelen, waarmee easyJet kan blijven groeien op luchthavens zoals Schiphol waar de capaciteit beperkt is, en daarnaast een verdere CO2-verbetering per passagierskilometer kan realiseren.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen