AirlinesFrequente reizigerNieuws

EasyJet vult gat Air Berlin met vluchten binnen Duitsland

EasyJet gaat in de periode van 5 januari tot en met 24 maart volgend jaar vluchten binnen Duitsland uitvoeren, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. Hiermee willen ze het gat opvullen dat het failliete airberlin heeft achtergelaten.Duitsland
De vluchten zullen vanaf Berlijn-Tegel vertrekken en de steden Düsseldorf, Frankfurt, München en Stuttgart bedienen. In totaal is er ruimte voor meer dan een miljoen passagiers op de extra vluchten van de prijsvechter.

Internationaal
De luchtvaartmaatschappij zal in de periode van 5 januari tot 24 maart ook naar vijftien internationale bestemmingen vliegen vanuit Berlijn. Zo worden er tot 5 vluchten per dag naar Wenen en Zürich gevlogen alsook vluchten naar vakantiebestemmingen zoals het eiland Mallorca en de stad Catania op Sicilië. Komend zomerseizoen zal easyJet ook op nieuwe bestemmingen vliegen die binnenkort bekend worden gemaakt.

Vliegtuigen
Om de vluchten uit te voeren zal easyJet toestellen wet-leasen en eigen vliegtuigen inzetten. Als de overname van 25 Air Berlin toestellen door easyJet wordt goedgekeurd, worden die toestellen ook ingezet. EasyJet heeft op dit moment 223 toestellen in de vloot.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.