IndustrieKLMLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuws

Laatste vlucht Boeing 747-400 van KLM naar Twente Airport

Vandaag, woensdag 6 december, maakt de voormalige KLM Boeing 747-400 de laatste vlucht naar Twente Airport, zo meldt het vliegtuig ontmantelingsbedrijf AELS.

Verkoop
De Boeing 747-400 zal na aankomst op Twente Airport op een duurzame manier uit elkaar worden gehaald door AELS. De CF6-80C2B1F motoren van het toestel zullen, nadat ze van het toestel gehaald zijn, naar een Amerikaanse klant van Apoc Aviation gaan. Apoc Aviation is een Nederlands bedrijf dat onderdelen van vliegtuigen doorverkoopt.

Boeing
De Boeing 747-400 zal rond 12:15 uur op Schiphol vertrekken en rond 12:55 uur landen op het vliegveld van Twente. Vanaf de spottersheuvel naast het vliegveld in Twente is de aankomst van het toestel goed te zien. Het toestel met vluchtnummer KL9879 is 23 jaar en 11 maanden oud en draagt de naam Rio de Janeiro. Het toestel weegt 183.500 kilo en heeft een topsnelheid van 988 kilometer per uur. De lengte van het vliegtuig is 71 meter en de spanwijdte van de vleugels is 64 meter.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/