IndustrieKLMLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuws

Laatste vlucht Boeing 747-400 van KLM naar Twente Airport

Vandaag, woensdag 6 december, maakt de voormalige KLM Boeing 747-400 de laatste vlucht naar Twente Airport, zo meldt het vliegtuig ontmantelingsbedrijf AELS.

Verkoop
De Boeing 747-400 zal na aankomst op Twente Airport op een duurzame manier uit elkaar worden gehaald door AELS. De CF6-80C2B1F motoren van het toestel zullen, nadat ze van het toestel gehaald zijn, naar een Amerikaanse klant van Apoc Aviation gaan. Apoc Aviation is een Nederlands bedrijf dat onderdelen van vliegtuigen doorverkoopt.

Boeing
De Boeing 747-400 zal rond 12:15 uur op Schiphol vertrekken en rond 12:55 uur landen op het vliegveld van Twente. Vanaf de spottersheuvel naast het vliegveld in Twente is de aankomst van het toestel goed te zien. Het toestel met vluchtnummer KL9879 is 23 jaar en 11 maanden oud en draagt de naam Rio de Janeiro. Het toestel weegt 183.500 kilo en heeft een topsnelheid van 988 kilometer per uur. De lengte van het vliegtuig is 71 meter en de spanwijdte van de vleugels is 64 meter.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button