AirlinesFrequente reizigerOverig nieuws

Nieuwe route voor Alitalia en Luxair via codesharing

Luxair Luxembourg Airlines en Alitalia bedienen een nieuwe route tussen Luxemburg en Milaan Linate, zo meldt Luxair.Codeshare
De nieuwe vlucht wordt door Alitalia voor Luxair uitgevoerd. Samen met de al bestaande route naar Milaan Malpensa worden er dertig vluchten per week tussen Luxemburg en Milaan gevlogen. De nieuwe route wordt met een Embraer 175 gevlogen en biedt plaats aan 88 passagiers.

Zakenreizigers
De vluchten die vooral op zakenreizigers gericht zijn worden dagelijks gevlogen.  De reizigers kunnen vluchten van Malpensa en Linate combineren zodat ze profiteren van meer flexibiliteit en betere aansluitingen. Linate Airport wordt vooral gebruikt voor binnenlandse en korte internationale vluchten. Het vliegveld wordt ook wel het ‘stads vliegveld’ genoemd omdat het slechts op vijftien minuten van het centrum van Milaan ligt.

Luxair
Luxair is de nationale luchtvaartmaatschappij van het Groothertogdom Luxemburg. De maatschappij werd in 1961 opgericht. De vloot van zeventien vliegtuigen bestaat uit twee Boeing 737-700’s, vier Boeing 737-800’s en tien Bombardier Q400’s. De luchtvaartmaatschappij valt onder de Luxair Group, bestaande uit vier onderdelen: Luxair Airlines, Luxair Tours, Luxair Cargo en Luxair Services.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen