fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

Canada zet streep door bestelling Boeing Super Hornets

Het voornemen van de Canadese regering om geen Super Hornets bij Boeing te bestellen, begint steeds meer vorm te krijgen. In plaats van nieuwe F/A-18E/F Super Hornets, wil Canada nu tweedehands F/A-18 Hornet gevechtsvliegtuigen van Australië kopen. Dit bevestigen meerdere bronnen tegen Reuters.

Handelsconflict
In mei van dit jaar dreigde Canada al met het annuleren van de order bij Boeing. Reden van de strubbelingen tussen Boeing en de Canadese regering is een handelsconflict. Boeing beschuldigt de Canadese regering van staatssteun aan Canadese vliegtuigbouwer Bombardier. Door deze staatssteun zou Bombardier de CSeries tegen veel te lage prijzen kunnen aanbieden op de Amerikaanse markt. Volgens Canada ontvangt Boeing ook miljarden aan overheidssteun van de federale en regionale overheden.

Aanklacht
In september werd al bekend dat de Canadese regering serieuze interesse toonde in de tweedehands Australische toestellen. Door te dreigen met het schrappen van de bestelling, hoopt Canada dat Boeing de officiële aanklacht intrekt. Tot nu toe lijkt Boeing niet voor de druk te zwichten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button