AirlinesFrequente reizigerNieuws

Laatste 12 maanden 10 procent meer reizigers voor easyJet

In de afgelopen twaalf maanden heeft easyJet 81.329.917 passagiers vervoerd, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. Dat is een stijging van 10,3 procent ten opzichte van vorig jaar.Passagiers
EasyJet vervoerde de afgelopen twaalf maanden 10,3 procent meer reizigers dan vorig jaar, toen lag het aantal vervoerde passagiers op 73.720.867. Ook de bezettingsgraad steeg de laatste twaalf maanden met 1,7 procent van 91,3 procent naar 92,9 procent.

November
In de maand november van dit jaar reisden 5.530.245 personen met easyJet, een stijging van 8,1 procent ten opzichte van de 4.947.060 passagiers in dezelfde maand vorig jaar. De bezettingsgraad steeg ten opzichte van november 2016 met 2,6 procent naar 92.3 procent. De stijging van het aantal passagiers is volgens easyJet mogelijk gemaakt door een groei van 5,1 procent in de capaciteit van de maatschappij.

Vluchten
Afgelopen november voerde de airline meer dan 34.000 vluchten uit. De meest populaire routes in het Europese netwerk waren onder andere de route van Milaan Malpensa naar Schiphol en van Berlijn Schönefeld naar Bazel. In Frankrijk waren de routes van Parijs naar Nice en Toulouse populair. De routes in het Verenigd Koninkrijk van Londen Luton naar Schiphol en Londen Gatwick naar Barcelona waren daar het meest in trek bij de reizigers

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen