AirlinesLiefhebberNieuws

Eerste Airbus A320neo voor leasemaatschappij CALC

Het leasebedrijf China Aircraft Leasing Group Holdings Limited (CALC) heeft de eerste Airbus A320neo in ontvangst genomen en meteen doorgeven aan Frontier Airlines die het toestel van CALC leaset, zo meldt Airbus. De eerste A320neo is tevens het honderste vliegtuig in de vloot van CALC.

A320neo
Het leasebedrijf uit Hong Kong heeft een bestelling van 68 Airbus A320neo toestellen geplaatst. In totaal heeft CALC 147 vliegtuigen bij de Franse vliegtuigbouwer in bestelling staan. De A320neo die meteen naar de Amerikaanse maatschappij Frontier Airlines is gegaan wordt door CFM motoren aangedreven.

100
Mike Poon, de ceo van CALC zegt over het toestel: “we zijn blij dat we het honderdste vliegtuig van CALC kunnen vieren samen met de overdracht van het toestel naar Frontier Airlines. Van nul naar honderd toestellen, CALC heeft een lange weg bewandeld om hier te komen, maar het is gelukt dankzij de toewijding van ons team en ondersteuning van onze zakenpartners”.

Airbus
De A320neo toestellen gebruiken de laatste technieken, nieuwste motoren en Sharklets om zo het brandstofverbruik met 15 procent te verminderen. Rond 2020 moet het brandstofverbruik met 20 procent verminderd zijn. Sinds de lancering van het toestel in 2010 zijn er door 95 klanten meer dan 5200 bestellingen geplaatst voor het vliegtuig.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button