LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Groningers vliegen vanaf Groningen Airport naar Australië

Een delegatie Groningers vertrekt vandaag vanaf Groningen Airport naar het Australische Tasmanië. Omdat er geen directe vluchten zijn tussen Groningen en Australië, vliegen ze via Kopenhagen (met Nordica) en dan nog met enkele tussenstops naar de eindbestemming.Ontdekkingsreis
Het is 375 jaar geleden dat de Groninger Abel Tasman (geboren in Lutjegast) Tasmanië en Nieuw-Zeeland heeft ontdekt, en daarom worden er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een bezoek aan die twee (ei)landen door de burgemeester en andere politici van de gemeente Grootegast (waarin Lutjegast ligt).

Vriendschappelijke banden
Tijdens de reis zullen onder andere de vriendschappelijke banden worden aangehaald tussen Grootegast en Kingborough Council, een gemeente op Tasmanië. Ook probeert de delegatie een portret van Abel Tasman, dat momenteel in Australië hangt, tijdelijk naar Nederland te halen.

Overstapmogelijkheden
Dat de Groningers vanaf hun eigen luchthaven helemaal naar Australië kunnen vliegen, toont het nut aan van Nordica’s vluchten naar Kopenhagen. Volgend jaar komen daar ook verbindingen met Brussel en München bij, zodat reizigers uit de provincie Groningen nog meer overstapmogelijkheden krijgen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.