fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Nieuwe parkeergarage Eindhoven Airport wordt gesloopt

De nieuwe parkeergarage op Eindhoven Airport, die in mei gedeeltelijk instortte, wordt volledig gesloopt en opnieuw gebouwd. Dit maakte de Brabantse luchthaven vandaag bekend.

Bouwer BAM zal op 2 januari beginnen met de sloopwerkzaamheden. Die zullen naar verwachting zo’n drie maanden duren, waarna er gestart kan worden met de nieuwbouw. De oplevering daarvan staat gepland voor juni 2019.

Na de sloop in april zal de luchthaven beter bereikbaar zijn. De veiligheidszone wordt dan opgeheven, waardoor de Luchthavenweg normaal toegankelijk wordt en de tijdelijke parking P1 weer in gebruik kan worden genomen.

Extra aandacht
Op 27 mei stortte een deel van de parkeergarage in door ernstige constructiefouten. Eindhoven Airport zegt dat de “nieuwbouw zal worden gerealiseerd in lijn met het bestaande ontwerp”, maar met extra aandacht voor de veiligheid.

In de parkeergarage komt ook een McDonald’s.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button