fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Qatar koopt voor miljarden aan vliegtuigen in Frankrijk

Qatar en Frankrijk hebben donderdag miljardendeals bereikt. De Golfstaat koopt voor circa 10 miljard euro onder meer twaalf gevechtsvliegtuigen van het merk Rafale en vijftig Airbus A321neo’s. De Franse president Macron is vandaag op bezoek in het land.

Deal
Ook voor een nieuwe metrolijn in Doha en een trambaan zijn contracten getekend met Franse transportbedrijven. Verder hebben de landen een intentieverklaring ondertekend voor 490 pantservoertuigen. De totale waarde van de contracten bedraagt 12 miljard dollar, zo’n 10,2 miljard euro.

Optie
Qatar heeft een optie genomen voor nog eens dertig extra A321neo’s voor de nationale maatschappij en 36 Rafales voor de luchtmacht. Met de order voor vijftig A321neo’s is zo’n 5,5 miljard euro gemoeid, voor de twaalf straaljagers betaalt Qatar circa 1,1 miljard euro.

De Airbus-toestellen worden voorzien van CFM-motoren. Met de bestelling ruilt Qatar een eerdere deal voor vijftig A320neo’s in. Hiervan waren eerder al vier toestellen geannuleerd.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button