AirlinesIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Air New Zealand schrapt vluchten door motorproblemen 787

Air New Zealand schrapt dit weekend een aantal internationale vluchten omdat de Boeing 787’s van de maatschappij extra geïnspecteerd worden. De inspectie is nodig nadat twee Dreamliners terugkeerden naar Auckland met mogelijke motorproblemen.De incidenten vonden plaats op 5 en 6 december. Beide toestellen vertrokken vanuit Auckland en moesten met motorproblemen terug naar de luchthaven. In één geval stopte de motor ermee tijdens de vlucht; bij de andere 787 werden vibraties in de motor waargenomen. De toestellen worden aangedreven door Trent-1000 motoren van Rolls Royce.

400 motoren
De motorenbouwer waarschuwde eerder dat sommige motoren uit de Trent-1000 serie eerder dan gepland onderhoud nodig hebben. Het gaat volgens de bouwer om 400 tot 500 motoren.

Annuleringen
Omdat Rolls-Royce geen reservemotoren op voorraad heeft, moet Air New Zealand vluchten annuleren. De maatschappij schrapt zes vluchten en past van een aantal anderen de vluchttijden aan. Vluchten naar Osaka, Perth en Houston gaan niet door, terwijl vluchten naar onder andere Tokyo, Buenos Aires en Shanghai later vertrekken.

Maatregelen
Volgens Reuters nemen ook andere maatschappijen die met de bewuste motoren vliegen, maatregelen om problemen te voorkomen. Virgin Atlantic leaset extra toestellen om de capaciteit op peil te houden als de motoren van de 787’s vervangen worden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.