AirlinesFrequente reizigerNieuwsZakelijke Reiziger

BA-topman: schrappen gratis eten noodzakelijk

Het schrappen van gratis eten op korte vluchten van British Airways was noodzakelijk om te kunnen concurreren. CEO Alex Cruz verdedigde zijn keuze om een betaalde maaltijdservice te introduceren op Europese routes, schrijft Bloomberg.

Premium
“Gezien enkele tarieven in de markt, maken we geen excuses voor het feit dat we onszelf op verschillende manieren efficiënter maken, zodat we consistent kunnen concurreren,” zei Cruz woensdag in Londen. Hij voegde toe dat British Airways hoe dan ook altijd een premium luchtvaartmaatschappij zal blijven.

Long-haul
Eerdere plannen om ook op long-haul vluchten de gratis maaltijdservice te beperken hebben het niet gehaald. BA zag in dat de keuze voor een betaalservice op lange vluchten niet de juiste was. In plaats daarvan investeert het bedrijf de komende jaren miljarden in kwaliteit.

Gratis
Sinds januari biedt de Britse maatschappij geen gratis eten en drinken meer aan op Europese vluchten. Sindsdien wordt een assortiment van warenhuisketen Marks & Spencer tegen betaling aangeboden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/