fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Brussel ‘bezorgd’ om Duits monopolie Lufthansa

De Europese Commissaris voor mededinging, Margarethe Vestager, maakt zich ‘ernstige zorgen’ over de concurrentiepositie van Lufthansa als de maatschappij het failliete airberlin overneemt. Dit meldt Reuters.

De Europese Commissie moet nog groen licht geven voor de verkoop van airberlin aan de Lufthansa Group. Voor dat er groen licht gegeven wordt, kijkt Brussel onder andere naar de concurrentiepositie die Lufthansa na de overname krijgt.

Zorgen
Over die concurrentiepositie maakt commissaris Margarethe Vestager zich zorgen, zei ze vrijdag op een persconferentie. “We hebben grote zorgen over de concurrentie”, zei ze. “Er is een risico dat Lufthansa een monopolist wordt op een significant aantal routes”, aldus Vestager.

Duitse markt
Lufthansa betaalt 210 miljoen euro voor delen van airberlin, maar krijgt daarmee wel een groot deel van de Duitse markt in handen. Naast airberlin had de maatschappij weinig binnenlandse concurrentie.

Slots
Om de Europese Commissie gunstig te stemmen bood de Lufthansa Group aan om slots op te geven en zo de concurrentie een kans te geven. Bronnen rond de onderhandelingen melden aan Reuters dat het bedrijf meer moet doen om groen licht te krijgen.

Niki
Eén van de onderdelen die Lufthansa wil kopen, is low-cost carrier Niki. Volgens het Duitse Handelsblatt is Lufthansa de enige koper voor Niki. Als de deal niet doorgaat, dreigt ook voor Niki een faillissement.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button