AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Primera Air eerste gebruiker van 737 MAX-9

Luchtvaartmaatschappij Primera Air wordt de eerste gebruiker van de 737 MAX-9. De maatschappij bestelt bij Boeing ook twee extra exemplaren, melden diverse media.

De carrier met bases in onder andere IJsland en  Denemarken voert voornamelijk vakantievluchten uit en heeft bij Boeing en leasebedrijf ALC al zestien 737 MAX-9’s besteld. Daar komen twee toestellen bij.

‘Fantastische kans’
“Dat we de eerste maatschappij zijn die de 737 MAX-9 in gebruik neemt, geeft ons een fantastische kans om te groeien”, stelt ceo Andri Már Ingólfsson van Primera. De eerste commerciële vlucht moet in 2019 plaatsvinden.

Trans-Atlantisch
De nieuwe 737’s worden onder andere ingezet op nieuwe routes naar de Verenigde Staten. Om de trans-Atlantische oversteek te kunnen maken, krijgen de toestellen extra brandstoftanks

Opvolger
De 737 MAX-9 is de grotere variant van de 737 MAX 7 -en 8. Het toestel is de opvolger van de succesvolle 737-900NG en moet in 2019 voor het eerst bij Primera vliegen. Het eerste testvliegtuig koos in april dit jaar het luchtruim. Aan boord van het toestel is plaats voor 178 tot 220 passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button