fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

Drie maatschappijen verhuizen naar Beijing Daxing

De eerste drie gebruikers van de nieuwe luchthaven Beijing Daxing zijn officieel bepaald, zo deelden de lokale autoriteiten mee. Bij de opening in 2019 vliegen China Southern, China Eastern en Capital Airlines op Daxing.

Eastern
China Eastern krijgt een thuisbasis ter waarde van circa 2 miljard dollar (1,7 miljard euro) op het vliegveld. Hier worden de toestellen onderhouden en voorzien van catering. Ook wordt Daxing de plek voor vrachtafhandeling, kantoren en personeelsaccommodaties. Eastern opent tussen de 150 en 200 routes vanuit Daxing naar onder andere Europa en Amerika. Shanghai is momenteel de thuisbasis van Eastern.

Southern
Ook China Southern investeert volop in de nieuwe basis. De maatschappij zet vanuit Daxing 20.000 werknemers in. In totaal voert Southern tientallen vluchten uit met tegen 2025 zo’n 250 vliegtuigen operationeel op de luchthaven. De maatschappij vliegt nu nog van Beijing Capital, en heeft Guangzhou als hub.

Capital
De maatschappij van Beijing, Capital Airlines bouwt vanuit Daxing een netwerk uit met circa 50 toestellen bij de opening ongeveer 150 vliegtuigen en tegen 2025.

Daxing moet jaarlijks 620.000 vliegbewegingen en daarmee 72 miljoen passagiers verwerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button