fbpx
CargoEditors choiceNieuwsNL NieuwsProfessional

Helft luchtvracht in Nederland is point-to-point

Ongeveer de helft van de luchtvracht in Nederland is vertegenwoordigd door point-to-point vliegverkeer. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van het CBS.

Cijfers
Over het jaar 2016 is 972.000 ton vracht via luchtvervoer Nederland binnengekomen. Hiervan werd 429.000 ton doorgevoerd, circa 44 procent. Van de uitgaande vracht, in totaal 943.000 ton werd zo’n 594.000 ton doorgevoerd, ongeveer 63 procent.

Een uitdrukking in waarde laat zien dat van de totale invoer circa 17 procent is vertegenwoordigd door doorvoer, 3.859 miljoen euro van de totale 23.108 miljoen. Duurdere goederen blijven dus over het algemeen in Nederland.

Duurder
Uit de cijfers blijkt dat vooral de duurdere producten per vliegtuig worden doorgevoerd. Gemiddeld is een kilogram vracht 9 euro waard bij vervoer per vliegtuig, voor de zeevaart bijvoorbeeld is dit 0,91 euro. De waarde per kilogram bij uitvoer per pijpleiding is met 0,32 euro het laagst.

Doorgevoerde luchtvracht bestaat hoofdzakelijk uit landbouw en voedingsproducten (27 procent) en voertuigen en stukgoederen (65 procent), wat betreft het gewicht.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button