fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Ryanair-staking in kerstperiode dreigt

Piloten bij Ryanair leggen mogelijk het werk neer in aanloop naar de kerstperiode. Nadat een meerderheid van de Italiaanse Ryanair-piloten vóór stemde om actie te voeren, overweegt ook het Portugese en Ierse personeel te staken.

In Italië zullen de piloten op 15 december vier uur lang staken. De werkonderbreking zou ingaan om 13:00 uur.

Afgeblazen
Tussen de piloten en de directie is onenigheid over de arbeidsvoorwaarden. De directie weigert te onderhandelen over de cao van het vliegend personeel. Ryanair verwachtte woensdag dat een staking waarschijnlijk uitblijft. Meerdere keren zou zijn gedreigd met een staking maar herhaaldelijk werden ze afgeblazen.

Gespannen
De relatie tussen Ryanair en haar piloten is al langer gespannen. Sinds de roosterproblemen in september, waardoor 20.000 vluchten geschrapt moesten worden, is er onenigheid. De maatschappij waarschuwde piloten om niet voor een staking te stemmen. Dat zou hun arbeidsvoorwaarden en salaris kunnen verslechteren.

Een mogelijke staking bij Ryanair is opmerkelijk, omdat de maatschappij geen vakbonden erkent. Het zou de eerste staking ooit zijn bij de prijsvechter.

Statement
Ryanair komt met een statement aangaande de mogelijke staking: “Ryanair heeft geen bericht ontvangen over enige actie door onze piloten in Dublin. We vermoeden dat het meer een PR activiteit is van de Aer Lingus pilotengroep IALPA om hun eigen falen in de onderhandelingen om drie procent salarisverhoging te krijgen voor de Aer Lingus piloten te verbloemen”.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button