fbpx
Travel

Wegdromen van Guatemala | Video

Het relatief onbekende Guatemala is misschien wel het meest diverse land van Midden-Amerika. Het is een geschiedenis rijk land vol mysterie en bovendien ook nog eens goedkoop. Guatemala heeft boordevol te bieden, beklim één van de 33 vulkanen, relax op het strand of trek de jungle in opzoek naar de Maya ruïnes.

Guatemala voor beginners
Guatemala ligt in Centraal-Amerika en grenst aan Mexico, Honduras en de Grote Oceaan. De hoofdstad van het land is Guatemala-Stad met één miljoen inwoners. Doordat Guatemala lange tijd in de handen van Spanje was, is de meest gesproken taal nog altijd Spaans.

Guatemala kent diverse landschappen, met in het zuiden vlakke stukken land, terwijl in het noorden veel gebergte is. Het klimaat van Guatemala kent een nat seizoen van mei tot oktober en een droog seizoen van november tot april. In de gebergte kan nachtvorst voorkomen terwijl in het zuiden het kwik niet lager komt dan 15 graden. Ondanks dat Guatemala in het oosten aan de Caribische zee ligt komen hier zelden orkanen voor.


©YouTube Antigua

Tikal
In het noorden van Guatemala verborgen in het regenwoud ligt het nationale park, Tikal. In het park liggen tientallen Maya tempels en ruïnes en was daarmee een van de grootste Maya steden. Het beste moment om het park te bezoeken is tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Bezoekers mogen namelijk de tempels beklimmen, hierdoor kan je genieten van een spectaculair uitzicht over de jungle. Omdat Tikal zich in het regenwoud bevindt zal je hier  brullende apen en papegaaien tegenkomen.


©YouTube Tikal

Lake Atitlán
Het veel bezochte meer van Atitlán geldt als de meest populaire bestemming van Guatemala en wordt bovendien vaak gezien als een van de mooiste meren ter wereld. Het meer Atitlán is ontstaan uit een krater en is volledig omringd door vulkanen. Omdat het meer op een hoogte van 1500m ligt is het klimaat volledig anders dan op zeeniveau. Overdag is het hier gemiddeld 20 tot 28 graden en in de nacht koelt het af naar een frisse 10 tot 20 graden.


©YouTube Tikal

Het befaamde meer Atitlán wordt gesierd door de vele authentieke dorpjes waaronder Panajachel en Santa Cruz. Panajachel is de meest drukbezochte stad in de regio, in het dorp zijn veel invloeden van de Mayacultuur terug te vinden. In de winkelstraten van Panajachel zijn hippe souvenir- , kleding- , en kunstwinkeltjes te vinden. Een absolute aanrader is om tijdens zonsondergang aan het meer te zitten, het laatste beetje zon siert de lucht lichtroze.

Backpackers
Guatemala is weliswaar niet zo goedkoop als sommige landen in Zuidoost-Azië, maar zolang je niet al te gek doet kan je voor weinig geld een hele leuke tijd hebben in Guatemala. Voor echte lowbudget backpackers zijn er slaapzalen en hostels voor vijf euro per nacht. Tweepersoonskamers zijn vaak al te vinden voor tien euro per nacht. Een gemiddelde dagbudget De kosten voor eten en drinken zullen per regio verschillen. Echter, hoeft het niet veel duurder te zijn dan drie tot vijf euro voor een maaltijd. Excursies naar de Maya ruïnes of de vulkaan Acatenango kunnen wel wat prijziger. Al met al hoef je als backpacker niet meer dan 35 euro per dag te besteden om een dag door te komen in Guatemala.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button