fbpx
NieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegvelden

Akkoord voor forse toename aantal vluchten VK-China

Het Verenigd Koninkrijk en China hebben een akkoord bereikt voor het fors uitbreiden van het aantal vluchten tussen beide landen. Vooral Britse regionale vliegvelden moeten ervan profiteren.

Er is overeengekomen dat het aantal vluchten met 50 procent mag toenemen. De deal werd publiekelijk gemaakt door de Britse minister van Transport Chris Grayling.

Brexit
Grayling ziet de deal als een van de oplossingen voor de situatie waarin het VK zich na de Brexit bevindt. Het laat volgens de minister zien dat het land “het goed doet” ondanks de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen.

“De hele regering werkt aan het realiseren van de best mogelijke relatie met de EU voor de toekomst, en deze week is er grote vooruitgang geboekt, maar niemand mag geloven dat het toekomstige succes van Groot-Brittannië afhangt van beslissingen die in Brussel worden genomen.”

Manchester
Vorig jaar leidden onderhandelingen ertoe dat het toegestane aantal wekelijkse verbindingen toenam van 40 tot 100. Daar komen dus mogelijk nog tientallen, maximaal 50, vluchten bij. Na de uitbreiding van de limiet steeg het aantal Chinese toeristen in het VK snel, met bijna 47 procent tot 115.000 bezoeken. Manchester kreeg als eerste regionale luchthaven een directe verbinding met China.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button