AirlinesFrequente reizigerNieuws

Malaysia maakt tweede bestemming A350 bekend

Malaysia Airlines heeft de tweede bestemming voor haar nieuwe A350-900’s bekendgemaakt, zo meldt Australian Business Traveller. In tegenstelling tot wat veel Nederlanders hoopten is het niet Amsterdam, maar Tokio.

Vanaf 5 mei zullen de A350’s de A330’s vervangen op de vluchten MH88 en MH89 tussen Kuala Lumpur en Tokio. Eerder werd al duidelijk dat de gloednieuwe Airbussen vanaf januari in dienst komen op de route naar Londen.

Malaysia heeft in totaal zes A350-900’s besteld en nam het eerste toestel onlangs in ontvangst. Deze vliegtuigen beschikken over plaats voor 286 passagiers in een drieklassenindeling (first, business en economy).

Einde A380
De komst van de A350 betekent het einde voor de A380 in reguliere dienst. Malaysia vindt deze Superjumbo’s te groot voor lijnvluchten, en zal ze daarom gaan inzetten voor chartervluchten, onder andere naar bedevaartsoord Mekka.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close