fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Alitalia zet voor het eerst 777-300ER in op lijnvluchten

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alita zet voor het eerst een Boeing 777-300ER in op de lijnvlucht tussen Rome Fiumicino en Sao Paulo, zo meldt website ch-aviation.

Brazilië
De Boeing 777-300ER die Alitalia van AerCap leaset werd af en toe al gebruikt voor enkele vluchten in september, maar wordt sinds zeven december gebruikt op de lijnvlucht tussen Rome Fiumicino en Sao Paulo Guarulhos.

Onduidelijk
In februari van dit jaar werd aangekondigd dat de Boeing 777-300ER in de vloot van Alitialia opgenomen zou worden. Toen de luchtvaartmaatschappij in mei in financieel zwaar weer terecht kwam was het onduidelijk of de plannen ook doorgevoerd zouden worden.  Nu de knoop is doorgehakt vliegt het toestel dagelijks op de Braziliaanse route. Er kunnen 382 passagiers mee in het vliegtuig, 30 in business class, 24 in premium economy en 328 in economy.

Vloot
Alitalia heeft elf Boeing 777-200’s in de vloot die vanuit Rome op intercontinentale vluchten worden ingezet, ook met een Airbus A330-200 wordt op long haul vluchten gevlogen. De Boeing 777-300ER is een aanvulling op de Boeing toestellen. Het toestel maakte de eerste vlucht op vier mei 2009 en is sinds 1 september van dit jaar opgenomen in de vloot van Alitalia. Het toestel is 8,6 jaar oud. Andere toestellen in de vloot van Alitalia zijn Airbus A321’s, A320’s en A319’s voor medium haul vluchten. Voor regionale routes worden Embraer 190’s en Embraer 175’s ingezet.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button