AirlinesFrequente reizigerNieuws

EasyJet breidt uit op Basel met twee extra A320’s

Prijsvechter easyJet breidt komende zomer uit op de luchthaven van Basel met twee extra Airbus A320’s, zo meldt aerotelegraph. Met de toestellen wordt ingezet op een hogere frequentie van vluchten en worden er nieuwe routes gevlogen.

Frequentie
In de maanden juni en juli plaatst easyJet twee extra Airbus A320’s op het vliegveld om nieuwe routes te vliegen en andere vluchten vaker te bedienen. De routes, vooral door zakelijke reizigers gevlogen, tussen Basel, Barcelona, Hamburg en Manchester worden verhoogt.

Bestemmingen
Nieuwe bestemmingen waarop vanuit Basel wordt gevlogen zijn Athene, Belgrado, Wenen, Lamezia, Menorca en Pula. Daarmee komt het aantal bestemmingen waarop easyJet vliegt vanuit Basel op 63 te liggen.

Vliegtuigen
Met de extra toestellen stijgt het aantal vliegtuigen van easyJet op de luchthaven in het drie landen gebied Frankrijk, Duitsland en Zwitserland naar elf. Van de toestellen zijn er vier Airbus A319’s en zeven A320’s.

Basel
EasyJet is de grootste luchtvaartmaatschappij op het vliegveld in Basel. Met zo’n 4,8 miljoen passagiers per jaar heeft easyJet een marktaandeel van 60 procent op het EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen