AirlinesFrequente reizigerNieuws

Malaysia Airlines zet A380’s toch weer in op lijndiensten

Malaysia Airlines gaat de Airbus A380’s toch weer inzetten op lijnvluchten, zo meldt Australian Business Traveller. In eerst instantie zouden de toestellen gebruikt worden voor een nieuwe charter airline gericht op islamitische pelgrims die naar Mekka reizen.

A380
Malaysia Airlines heeft zes Airbus A380’s in de vloot, maar wilde deze niet meer inzetten op lijnvluchten. Na eerdere mislukte verkooppogingen van de toestellen besloot Malaysia om de vliegtuigen in te zetten voor reizigers die vanuit Maleisië naar Mekka komen om aan de traditionele pelgrimages Hadj en Umrah deel te nemen. Deze vluchten zouden eind volgend jaar of begin 2019 in dienst treden, maar ook deze plannen zijn nu van tafel en worden de A380’s weer ingezet op lijnvluchten.

Londen
Vanaf 20 juli komend jaar tot en met drie september 2018 vliegt Malaysia Airlines weer met een Airbus A380 tussen Kuala Lumpur en Londen. De A380 die op de dagelijkse vlucht wordt ingezet vervangt hiermee de Airbus A350-900XWB.

Opfrissen
De vluchten van en naar Londen worden met een omgebouwde A380 gevlogen waarin er een dubbel aantal eerste klas cabines beschikbaar zijn. De luchtvaartmaatschappij is aan het overwegen om de A380’s allemaal een opfrisbeurt te geven als de vliegtuigen op de lijnvluchten ingezet blijven worden. Dan zou de huidige 2-2-2 indeling in business class nieuwe Vantage of Vantage XL stoelen krijgen zoals op de A350’s van Malaysia.

Vantage stoelen in Business class Malaysia Airlines op een Airbus A350
Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button