AirlinesFrequente reizigerNieuws

Staking Duitse piloten Ryanair, andere landen volgen

De Duitse luchtvaartvakbond Vereinigung Cockpit (VC), meldde vandaag dat Duitse piloten van Ryanair met onmiddellijke ingang kunnen staken om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen, zo meldt VC.

VC
Een woordvoerder van Vereinigung Cockpit laat desgevraagd aan Up in the Sky weten dat het onderdeel van VC dat uit Ryanair piloten bestaat, namelijk de Ryanair Company Council, vraagt om te onderhandelen over nationale collectieve afspraken over loon en andere arbeidsvoorwaarden. Als Ryanair niet onmiddellijk reageert kan er vanaf nu op ieder moment een staking plaatsvinden onder de Duitse piloten.

Kans
Volgens de voorzitter van VC , Ilja Schulz, geven ze Ryanair nog één laatste kans om te onderhandelen: “We geven Ryanair nog een laatste kans om de stakingen te voorkomen door onmiddellijk aan te geven bereid te zijn om te onderhandelen over de werkomstandigheden. Zo niet zal Ryanair volledig verantwoordelijk zijn voor toekomstige acties”. Volgens VC blijkt dat Ryanair de piloten slecht behandeld doordat door de groeiende vraag naar piloten binnen Europa zij in grote getale naar andere maatschappijen vertrekken.

Italië
De Italiaanse piloten van de Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij hebben aangegeven op vrijdag 15 december het werk neer te leggen. De Portugese, Ierse en Duitse collega’s zullen dit voorbeeld volgen. Door de Duitse piloten is er dus nog geen specifieke datum aangekondigd, maar kunnen op ieder moment het werk neerleggen. Wel geeft VC aan niet te staken tijdens kerstmis.

Ierland
IMPACT is een Ierse vakbondsorganisatie, waar de Irish Airline Pilots’ Association (IALPA) onderdeel van is. De piloten van Ryanair die bij IALPA zijn aangesloten hebben tijdens een besloten stemming met 94 procent tegen 6 procent aangegeven het werk op 20 december neer te leggen.

Ryanair
In de reactie van Ryanair op deze aankondiging van IALPA staat op de website te lezen dat Ryanair op de eventuele verstoringen van de vluchten zal inspelen. Volgens Ryanair is de stakingsactie van IALPA een manier om erkenning te krijgen voor de luchtvaartvakbond aangesloten bij Aer Lingus, en heeft het niets te maken met het loon en werkomstandigheden van de piloten die door Ryanair in Dublin gestationeerd zijn. Volgens de luchtvaartmaatschappij gaat het om “minder dan 28 procent van de 300 in Dublin gestationeerde piloten” die de staking aangaan.

Nederland
Door de stakingen kunnen reizigers in Nederland daar last van ondervinden. Vanuit Schiphol zouden vluchten van en naar Ierland geannuleerd kunnen worden en vanuit Eindhoven Airport gaat het om vluchten van en naar Italië en Portugal.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/