fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Swissport pakt hoge werkdruk aan na stiptheidsacties

FNV Luchtvaart heeft een onderhandelingsresultaat bereikt met Swissport, een grote afhandelaar op Schiphol, zo meldt de vakbondsorganisatie.

Resultaat
Na diverse stiptheidsacties en een korte werkonderbreking vorige maand bij afhandelaar Swissport heeft FNV Luchtvaart samen met het bedrijf rond de tafel gezeten voor het aanpakken van de hoge werkdruk bij de afhandelaar op Schiphol. Tientallen medewerkers van het bedrijf krijgen een vast contract, zo laat Egon Groen van FNV Luchtvaart weten.

Contract
Medewerkers krijgen een contractuitbreiding van hun aantal uren en alle baliemedewerkers worden met onmiddellijke ingang beter getraind. Om onverwachte pieken in het werkaanbod op te vangen wordt er een oproepploeg ingezet. Met uitzendbureaus worden betere afspraken gemaakt omtrent het werk.

Groen
Egon Groen is blij dat FNV samen met Swissport gaat onderzoeken wat de omvang van de structurele bezetting moet zijn. Het uitgangspunt van het onderzoek is dat de medewerkers sociaal aanvaardbare roosters en diensten krijgen. Groen: “Dat onderzoek moet klaar zijn voor het nieuwe drukke zomerseizoen van start gaat. Zonder de acties van onze leden hadden we dit nooit voor elkaar gekregen”.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button