fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Weddenschap Branson en Walsh nog niet uitgevochten

Vijf jaar geleden, in 2012, sloten Richard Branson van Virgin Atlantic en Willie Walsh van de International Airline Group (IAG) een weddenschap. Walsh zei dat over vijf jaar Virgin Atlantic niet meer zou bestaan en Branson niet meer de controle over het bedrijf had. Wie heeft de weddenschap gewonnen?

Knietje
Richard Branson stelde voor dat als Walsh de weddenschap zou verliezen hij 1 miljoen pond aan de werknemers van Virgin zou moeten betalen. Walsh reageerde daarop door te zeggen dat de verliezer een knietje in zijn kruis moet krijgen.

Branson
In plaats van een knie in het kruis van Walsh te geven wil Branson hem een ‘nette’ manier geven om zijn schuld in te lossen. Volgens Branson is hij de winnaar van de weddenschap. In het kader van kerstmis moet Walsh 1 miljoen pond aan de werknemers van Virgin schenken. Mocht Walsh dat niet willen doen, dan mag dat bedrag ook overgemaakt worden naar een goed doel waar de werknemers van Virgin achter staan.

Walsh
Volgens Walsh is niet Branson maar hij de winnaar van de weddenschap. Branson zou een deel van zijn aandelen aan KLM Air France verkocht hebben, waardoor hij nog maar 20 procent van de aandelen in handen heeft. Volgens Branson heeft hij die aandelen nog niet verkocht en bezit hij nog steeds 51 procent van Virgin Atlantic.

Uitkomst
Wat de uitkomst van de weddenschap gaat zijn is op dit moment niet duidelijk. Een woordvoerder van IAG wilde niet reageren op de situatie. Branson geeft aan, als Walsh zijn verlies accepteert, ze een streep onder deze affaire kunnen zetten en hopelijk in de toekomst samen zich in te zetten voor goede doelen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button