AirlinesFrequente reizigerNieuws

Geen overname van Air Berlin-dochter NIKI door Lufthansa

Lufthansa ziet af van de overname van Air Berlin-dochter NIKI om verdere onderhandelingen met de Europese Commissie te bevorderen, zo meldt de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Overname
Nadat Air Berlin failliet is gegaan stond Lufthansa meteen klaar om een groot deel van de vluchten over te nemen en kocht 81 vliegtuigen en nam 3000 werknemers in dienst. Daar zou voormalig Air Berlin-dochter NIKI samen met regiocarrier Luftfahrtgesellschaft Walter (LGW) bij komen. NIKI zou volgens de plannen worden ondergebracht bij Eurowings.

Commissie
De Europese Commissie ziet dit niet zitten omdat het bang is dat Lufthansa te groot wordt. Om de acquisitie van andere Air Berlin onderdelen veilig te stellen ziet Lufthansa nu af van de overname van het Oostenrijkse NIKI.

Groei
Eerder gaf Lufthansa al aan om een deel van de slots van Air Berlin op te geven, maar dit vond de Europese Commissie niet genoeg. Als reactie hierop laat Lufthansa weten niet verder te gaan met de overname van NIKI omdat de luchtvaartmaatschappij nog steeds LGW wil overnemen.

Eurowings
Lufthansa wilde twintig Airbus A320’s van NIKI onderbrengen in de vloot van de low-cost dochter Eurowings, dit gaat nu niet door wegens het afbreken van de onderhandelingen over de overname van NIKI. Vandaag worden de aangepaste plannen van Lufthansa aan de Europese Commissie voorgedragen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button