fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Nieuwe verbinding Schiphol en Londen City door codeshare

Flybe en Alitalia breiden hun codeshares uit. Tussen Schiphol en Londen City vliegt Flybe voor Alitalia, zo meldt routesonline.

Vlucht
Met de codeshare vliegt Flybe dagelijks tussen Amsterdam en Londen City Airport. De vlucht wordt met een Bombardier Dash 8 Q400 gevlogen. De vlucht neemt drie kwartier in beslag en legt een afstand af van 336 kilometer.

Codeshare
De route tussen Amsterdam en Londen City is niet de eerste vlucht waarop Alitalia en Flybe vluchtcodes delen. Flybe vliegt al voor de Italiaanse luchtvaartmaatschappij tussen Amsterdam en Exeter, Birmingham, Manchester en East Midlands in het Verenigd Koninkrijk. Deze vluchten worden met toestellen van het type Bombardier Dash 8 Q400 en Embraer ERJ-175STD gevlogen.

Bombardier
De Bombardier dash 8 Q400 die Flybe op de vluchten tussen Schiphol en verschillende bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk inzet is een tweemotorig  turboprop vliegtuig waar 70 passagiers in kunnen plaatsnemen. Het toestel wordt enkel op korte vluchten gebruikt van maximaal 550 kilometer.

Embraer
De Embraer ERJ-175STD is ook een narrowbody vliegtuig dat ruimte biedt aan maximaal 78 passagiers afhankelijk van de configuratie. Het toestel kan een maximale afstand van 3180 kilometer afleggen.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button